WiM Hallitus 2023

Keitä me oomme me hallituslaiset ?
OSA 1/6
 
Jottei jäätäisi seinäruusuiksi, on tuoreen hallituksen aika esittäytyä. 🌹
 
Sarjassamme KukaMitäMissä ?!
kukin hallituksen jäsen kertoo taustatarinaansa ja mukavaa faktaa itsestään. Tarkoituksena on tuoda esille monialaisia uratarinoita, antaa vertaistukea & verkostoitua.
 
Olethan rohkeasti yhteydessä henkilöön, mikäli koet hengenheimolaisuutta osaamisesta, haluat muuten vain yhteyden tai luoda yhteistyökuvioita.
 
Linkki jäsenhakemukseen:
https://www.wimfinland.fi/

Ensimmäisenä estradille astuu "Queen of pink helmet" WIM-hallituksen puheenjohtajamme Hanna.
 
Kuka olen ja mistä tulen?
Olen Hanna Junttila ja asustelen Oulussa. Koulutukseltani olen geologi, ja olen suorittanut myös mm. Ulkomaankaupan erikoisammattitutkinnon. Olen työskennellyt kaivosalalla myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä lähes koko urani. Yritin ensin tutkijanhommia mutta asiakasrajapinnassa työskentely vei voiton ja väitöskirja jäi hyllyyn. Hylly paloi pari vuotta sitten.
 
Mitä teen ja missä vaikutan?
Työskentelen liiketoiminnan kehittämispäällikkönä EIT RawMaterialsilla. Toiminta-alueena pohjoismaat ja Baltian maat, mutta työ vie aika usein myös Keski-Eurooppaan. Tehtäviini kuuluu lähinnä EIT RawMaterialsin palveluiden myynti ja palveluprojektien vetäminen. Välillä autan start-upeja raha-anomusten teossa ja arvioin osaltani kaupallistamishankkeita ja niiden menestysmahdollisuuksia. Monipuolinen tehtäväkenttä takaa sen että ei ole kahta samanlaista päivää.
 
Miksi WiM?
Olen WiMin yksi perustajista. Alunperin meidän piti vain järjestää saunailta, johon saa tulla vain kaivosalalla toimivia naisia, mutta homma lähti laukalle. Minulle tärkeitä arvoja on yhdenvertaisuus ja tasa-arvo kaikessa tekemisessä. Haluan kannustaa tyttöjä teknisille ja luonnontieteellisille aloille. He ovat tulevaisuudessa arvokkaita työntekijöitä ja toiveenani on, että me kaivosalalla jo toimivat naiset tasoitamme heidän tietään myös johtotehtäviin.
 
Funnyfact
Saan kiksejä siitä, että ajan itseni piippuun fyysisesti. Harrastan polkujuoksua (ei ehkä ulkomuodosta heti uskoisi) ja pisin matka, jonka olen yhtäjaksoisesti edennyt maastossa, on 68 km. Haaveena on joskus juosta 100 km.
 
Motto
Kaikki järjestyy. Aina.
 
Kirstunvartijamme Tuulan mukaan ” Puhiksemme Hanna on tosi elämän LinkedIn. Hanna tuntee kaikki ja kaikki tuntevat Hannan. Loistava ominaisuus puheenjohtajassa! ”

Keitä me oomme me hallituslaiset ?
OSA 2/6
 
Toisena estradille astuu valoisa & energinen WIM-hallituksen varainhoitajamme Tuula.
 
Kuka olen ja mistä tulen?
Olen Tuula Sivonen, prosessitekniikan diplomi-insinööri Oulusta. WiM:n rahastonhoitajana ja hallituksen jäsenenä olen nyt kolmatta kautta.
 
Mitä teen ja missä vaikutan?
Olen pari kuukautta vanha valtion virkamies. Työskentelen johtavana asiantuntijana Lapin ELY-keskuksessa Rovaniemellä. Vedän Kaivosten sivukivien ja rikastushiekan hyödyntämisen kansallista koordinaatiota tämän vuoden ajan TEM:n toimeksiannosta. Tavoitteena on edistää konkreettisin toimin kaivosten sivuvirtojen käyttöä uuden liiketoiminnan synnyttämiseksi.
 
Miksi WiM?
Maailma on suunniteltu länsimaalaiselle valkoiselle heteromiehelle. Haluan omalta osaltani olla murtamassa tätä. Tekemässä työpaikoista, maailmasta ja tulevaisuudesta meidän kaikkien - tasa-arvoisen ja monimuotoisen.
 
Funnyfact
Kakkoskotini on asuntoauto, milloin missäkin päin Skandinaviaa.
 
Motto
Elämä on tässä ja nyt.
 
Varapuheenjohtajamme Arjan mukaan Tuula on ”Kvartsinterävä kirstunvartija ja tasa-arvon edistäjä, jolla on rautainen kokemus WIM-toiminnasta”.


Keitä me oomme me hallituslaiset ?
OSA 3/6
 
Kolmantena estradille astuu hauska & aikaansaava WIM-hallituksen varapuheenjohtamme Arja.
 
Kuka olen, mistä tulen?
Olen analytiikan ammattilainen Arja Sarpola, jonka CV:tä ei enää kukaan jaksa lukea. Asustelen Muhos-Raahe-Nivala akselilla, lähinnä VW Transportterissa.
 
Mitä teen ja missä vaikutan?
Työskentelen Feasib Oy:llä liiketoimintajohtajana Nivalassa. Huolehdin, että labralla riittää töitä ja toiminta kehittyy sekä osallistun ympäristöpuolen konsulttihankkeisiin. Kaivostoiminta ja malminetsintä on meille tärkeä asiakassektori. Taustaltani olen laborantti, kemisti ja ympäristötekniikan tohtori sekä metallien vesikemian dosentti. Olen myös laboranttilinjan tuntiopettajana Koulutuskeskus Brahessa, Raahessa.
 
Miksi WIM?
Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat omia arvojani. Erityisesti tekniikan alalla on ollut pitkään sisäänrakennettu ajatusmalli "pojat sotkee ja tytöt siivoo". Eli miehet ovat päätyneet prosessikemian ja metallurgian opintosuunnille, ja ympäristöopinnot ovat olleet naisten valtakuntaa. Haluan auttaa naarasihmisiä valitsemaan sen likaisemman uran.  Laborantin taustani auttaa myös hahmottamaan sinikaulusväen haasteita. Erityisesti haluaisin jokaisen yrityksen ottavan käyttöönsä osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen metodit. Aina muodollinen koulutus ei kerro koko totuutta ihmisen kapasiteetista.
 
Funnyfact
Minulla on lapinporokoir(i)a, mikä selittää osaltaan huonon kuuloni ja lukkarinrakkauteni tunturimaastoon. Ikkunallani on viidakko ja jostain syystä minulle kertyy kirjoja joka osoitteeseen, jossa olen yli varttitunnin.
 
Mottoni on ”Tietämättömyys ei ole synti. Sen hyväksyminen on.”
 
Hallituksemme sihteeri Salla kommentoi: " Arja on porukkamme konkari, jonka monipuolinen ja erinomainen kokemus tuo WIM:n poppooseen juuri oikeanlaista kemiaa. Arja inspiroi muita ja toimii esikuvana myös uransa alussa oleville."
 


Keitä me oomme me hallituslaiset ?
OSA 4/6
 
Neljäntenä lauteille istuu iloinen, tamperelaistunut kemisti ja WIM-hallituksen sihteeri Salla.
 
Kuka olen, mistä tulen?
Olen Salla Heinonen, Pirkanmaalle kotiutunut Satakunnan kasvatti, joka ei näin muutaman vuoden jälkeen vieläkään ymmärrä Tamperelaisten hehkutusta mustasta makkarasta. Koulutukseltani olen FM/kemisti.
 
Mitä teen ja missä vaikutan?
Työskentelen laboratoriopäällikkönä EPSE Oy (Ltd.) :llä ja työnkuvaani kuuluu laboratorion päivittäisen työn ohjaus ja tukeminen, menetelmänkehitys, raportointi sekä myynnin tuki. Joskus laitan turvakengät jalkaan ja kypärän päähän ja matkaan yhdessä teknisen tiimimme kanssa asiakaspilotointikohteisiin. Työni on hyvin monipuolista.
 
Miksi WIM?
Lähdin mukaan WIM-toimintaan, koska haluan tuoda matemaattis-teknillisiä aloja tutuksi myös tytöille ja mitä kaikkea uramahdollisuuksia matemaattis-teknillinen koulutus ja kaivannaisala voi tarjota. Kaivannaisalan laajuuden ja houkuttelevuuden esittely erityisesti naisille on tärkeää, sillä olisi hienoa nähdä enemmän naisia miesvaltaisilla aloilla ja tehdä siitä normaalia niin, ettei nainen miesvaltaisella alalla olisi enää harvinaisuus.
 
Funnyfact:
Pidän monipuolisuudesta ja vastakohdista; vapaa-ajallani punttisalilla repimisen vastapainoksi nautin myös rauhallisemmista aktiviteeteista, kuten lukemisesta ja neulomisesta. Vauhti kiehtoo ja aina keväisin minulle iskeekin krooninen moottoripyöräkuume.
 
Motto:
Uusi päivä, uudet kujeet
 
Hallituksemme jäsen Mari kommentoi "Salla on porukkamme tärkeä luottopakki ja asioiden loppuun viejä. Salla tuo viisaudellaan ja rauhallisuudellaan meille aina ratkaisun asiaan kuin asiaan hoitamalla hommat kotiin."
 Keitä me oomme me hallituslaiset ?
OSA 5/6
 
Viidentenä penkkiin istuu rempseä ja kovanluokan ammattilainen, sekä WIM-hallituksen nettisivujen viestintävastaava Mari.
 
Kuka olen, mistä tulen?
Olen Mari Borén, kiviainesgeologi /FM geologi.
 
Mitä teen ja missä vaikutan?
Työskentelen Peab industri Oy:ssa Swerockilla maa-ainespäällikkönä toimialueena Suomi. Vaikutan siis kaivannaisteollisuuden kiviainespuolella. Työnkenttään kuuluu laaja-alaisesti esimerkiksi, maa-ainesvarantojen etsintä, ylläpito, tuotannon ohjaus, luvitus- ja laatu-asiat, sekä kehittäminen. Myös kiertotalous on noussut viime vuosi kovasti esiin.
 
Miksi WIM?
Olen toiminut kiviaines- ja infrasektorilla eri rooleissa kohta 20 vuotta. Siinä ajassa ala on kehittynyt parempaan suuntaan mm. monimuotoisuuden ja suvaitsevaisuuden osalta. Haluan, että jatkamme tätä hyvää kehitystä. Wim tukee tätä; varsinkin kun osaajapula moniala geologeista/matemaattistieteellisistä ammateista naisoletettujen keskuudessa ei ole yleisesti ensisijainen ammatti. Haluan tuoda esille moniosaaja geologin tarvetta alalla kuin alalla ja toimia esimerkkinä geologista, joka on mm. toiminut työmaapäällikkönä tunnelirakentamisessa. Geologin ammatti on todellinen moniosaaja poikkitieteellisesti.
 
Funnyfact?
Uskotteko, että pihallani on enemmän kauniita kiviä kuin muilla? Lisäksi kivet ovat jotenkin kummasti värien mukaan lajiteltu jossain osassa... Rainbow of rocks 🌈
 
Motto?
Katso aina valoon.
 
"Mari on porukkamme piristys ja mukaansa tempaava tsemppari. Marilta saamme kivenkovaa näkemystä ja kokemusta roppakaupalla WIM:n toimintakaudelle. " kommentoi WIM-hallituksen viestintävastaava Maija.

Keitä me oomme me hallituslaiset?
OSA 6/6
 
Viimeisimpänä muttei vähä-äänisempänä esittelyssä sarjassamme WIM-hallituksen some- ja viestintävastaava Maija.
 
Kuka olen, mistä tulen?
Olen kaivosalan generalisti Maija Jokelainen suoraan Suomen teollisuuden keskittymästä Kokkolasta. Alunperin olen Muhoksen mimmejä, ja suonissani virtaa kaenuulaista pessimismiä.
 
Mitä teen ja missä vaikutan?
Työskentelen Sweco lla Kaivosteollisuuden asiantuntijana, ja koulutukseltani olen kaivostekniikan diplomi-insinööri. Työkenttäni on laaja aina kaivossuunnittelusta kalliomekaniikkaan, infrapuoleen ja ympäristöön. Myös kaivospuolen markkinointi ja kehitysasiat ovat osa työtäni. Parasta työssä on monipuolisuus, oli sitten vaatteet ravassa montun pohjalla tai asiakasrajapinnassa. Olen työskennellyt kaivossektorilla pidempään; aiemmin kaivosyhtiöillä ja toimittajapuolella, nykyisin konsultilla projektipuolella.  Kaivosala on ollut suurin mielenkiintoni ensikosketuksesta lähtien, ja työni kautta saan lisätä tärkeää tietoutta, miksi ylipäätään tarvitsemme kaivoksia tässä muuttuvassa maailmassa.
 
Miksi WIM?
Olen ollut WIM-jäsen jo pidempään, mutta viime vuosina on alkanut tuntumaan, voisinko tehdä ja vaikuttaa asioihin enemmän järjestön tuen kautta. Työskentely naisena teknisellä alalla on välillä haastavaa, ja toivon, että joku päivä osaamista ei kyseenalaisteta. Naisilla tulisi olla samanlaiset menestysmahdollisuudet alasta riippumatta. Haluan myös olla esikuva tyttärelleni, että hänestä voi tulla mitä vaan. WIM:n kautta minulla on mahdollisuus tehdä vaikuttavampaa tiedonjakoa, markkinointia ja herätellä ihmiset ajattelemaan epäkohtia ja toimintatapojaan.
 
Funnyfact?
Olen hirmu hyvä innostumaan uusista käsitöistä, minkä vuoksi kaapissani löytyy paljon aloitettuja, vähän lopetettuja tekeleitä. Reissutyön vastapainoksi tykkään viikonloppuisin hifistellä kaikennäköisiä ruokareseptejä ajan kanssa ja puuhailla kotona perheen ja Tofu-koiran kanssa.
 
Motto
Elma-mummin sanoin: ”Rakkautta & terveyttä!”, mitäpä siihen lisäämään.
 
Puheenjohtajamme Hanna kommentoi: ”Maija on hallituksen ideanikkari, jolla pysyy kynä kädessä ja hänellä riittää virtaa enemmän kuin Olkiluoto 3 voi koskaan tuottaa.”
 
Hanna Junttila katsoo tulevaisuutta innolla:” On mahtavaa päästä aloittamaan uutta toimintakautta tuoreiden voimien kanssa. Yhdistykselle tekee hyvää saada hallitukseen uusia kasvoja ja ideoita asioiden eteenpäin viemiseen.”
 
Esittelykierros oli tässä, mutta WIM ei hiljene, eikä lupaa sammaloitua hetkeksikään, vaan juhlavuoden kunniaksi tehdään vielä enemmän tasa-arvon & yhdenvertaisuuden puolesta.